Gulas cu fasole noua - Bob gulas

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2016 | 4494 vizualizari

 

Va propun un gulas cu fasole noua, adica un Bob gulaş.....
Gulaş este un termen împrumutat de la maghiarul gulyas. 
Acest fel de mancare este cunoscut în toată lumea, ca având origine maghiară. 
Cuvantul gulyás înseamnă în maghiară „păstor de vite”.  
Gulya înseamnă cireada de vaci, iar gulyás este cel care se ocupa de cireadă. 
Mai demult, această mâncare a fost numită carne de gulaş, adică carne care este pregătită de păstorul de vite.  
Mai există şi varianta – supă, care se numeşte la maghiari gulyásleves, adică supă de gulaş. 
Mai este şi renumitul bob gulaş, în care se adaugă fasole.
(sursa: http://mamebune.ro/)

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de vită
  • 500 g fasole noua curatata si apoi congelata
  • 5 cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 2 roșii
  • 1 ardel rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingură paprika dulce
  • dafin, cimbru
  • 2 linguri pasta de tomate
  • verdeata tocata
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare,piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas cu fasole noua - Bob gulas:

Se curata si se taie ceapa si usturoiul marunt.

Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele.

În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în bucățele potrivite in uleiul de masline incins.

O revenim bine pe toate partile, adaugam ceapa si usturoiul si amestecam.

Cand ceapa este revenita adaugam rosiile, ardeiul, morcovii, condimentele si pasta de rosii.

Amestecati si gatiti timp de 5 minute.

Acoperiti carnea cu apa fiarta.

Se adauga fasolea și se fierbe timp de 30 de minute la foc mediu.

Adaugam cartofii curatati si taiati in 4, acoperim din nou si fierbem inca 15 minute la foc mediu.

Serviti fierbinte si decorati cu verdeata tocata.

Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

am folosit fasole noua curatata si apoi congelata

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu fasole noua - Bob gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata